Aigües de Vic participa en el Workshop sobre Biofilm aquàtic a Bordeus

Els dies 20 – 22 de juny, va tenir lloc a Bordeus (França) el setè Workshop sobre biofilm aquàtic (conjunt d’algues i microorganismes que es desenvolupen a la superfície de pedres i cantells de riu) (https://biofilmworkshop.sciencesconf.org/). En aquest congrés es van reunir els principals actors europeus que treballen investigant el biofilm; la seva estructura, funcionament i els diferents compostos que poden produir.

La Doctora Carmen Espinosa, d’ Aigües de Vic va ser una de les ponents en el congrés i va presentar el treball realitzat per l’empresa en els darrers anys per resoldre la problemàtica de la geosmina. Aquest compost és generat per certes algues que apareixen temporalment al riu Ter i, encara que no resulta tòxic per a l’ésser humà, altera les característiques òptimes de l’aigua en proporcionar un sabor i una olor terrosa.

Els treballs realitzats per Aigües de Vic, (juntament amb el Centre Beta de la Universitat de Vic i Aigües d’Osona) busquen comprendre els motius de l’aparició d’aquest compost, i proporcionar noves eines per eliminar-los. Gràcies als resultats generats amb aquests estudis, des de l’empresa s’ha pres consciència dels paràmetres que cal monitoritzar i controlar per poder avançar-se als episodis de geosmina així com de l’optimització dels tractaments necessaris per eliminar-la, podent així oferir sempre aigua de qualitat als usuaris.

Altres notícies

El laboratori d’Aigües de Vic obté uns bons resultats per part dels seus clients

Aigües de Vic, ha realitzat una enquesta de satisfacció als clients del laboratori, per conèixer l’opinió sobre els serveis prestats. Han estat enquestats tots els clients, particulars, empreses i institucions, als quals s’ha prestat algun servei durant el 2020. Els resultats obtinguts són magnífics, amb una puntuació de 9,6 sobre 10. Aquests resultats, que refermen […]

LLEGIR MÉS